Presidendiproua Evelin Ilvese firma maksuvõlas

05. märts 2009, 17:45

Riigipea Toomas Hendrik Ilvese abikaasa,
proua Evelin Ilvese firma võlgneb Maksu-ja Tolliametile üle 8000
krooni käibemaksu ja intressi.

Maksu-ja Tolliameti andmetel on maksukohustuslasel OÜ Ermamaa maksude ja maksete võlg tänase seisuga kokku 8118,66 krooni, millest 5 590 krooni on ajatatud. Võlast 7 557,66 krooni on käibemaksuvõlg ja 561 krooni on intressiosa. Ajatatud on sellest 561 krooni intressi - ja 5029 krooni käibemaksuvõlga.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam selgitab Äripäevale, et enne Toomas Hendrik Ilvese presidendiksvalimist Ärma talus majutus-, konverentsi-ja turismiteenust pakkunud OÜ Ermamaa maksukohustus tekkis inventari realiseerimisest.

"Kuna ettevõtte majandustegevus on soikunud, oli mõistlik selle maksmine pikemale perioodile ajatada. Vastasel juhul oleks ettevõte kui juriidiline isik pidanud laenama. Maksuamet aktsepteeris taotluse. Ajatamata osa on igakuine käibemaks, mida ettevõte maksab renditulu pealt, see on ilmselt mõne päeva viibinud," räägib Sildam.

Sildam lisab, et pisikest võlga ei tasu OÜ Ermamaa, mille ainus juhatuse liige ja ainuomanik on proua Evelin Ilves, seetõttu, et "Ermamaa kui juriidilise isiku majandustegevus ei võimalda (seda - toim.)".


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. April 2009, 08:07
Otsi:

Ava täpsem otsing