Töötajaid koondanud Sweco käive kasvas 9%

13. mai 2009, 12:00

Rahvusvahelise
projekteerimisettevõtete grupi Sweco AB esimese kvartali käive suurenes
mullusega võrreldes 9% ja oli 2,13 miljardit krooni. Kasum
kasvas 6% 188,5 miljoni kroonini.

Sweco AB tegevjuht Mats Wäppling kommenteeris pressiteate vahendusel: "Aasta algas Sweco jaoks hästi, eriti Rootsis ja Norras. Näeme suurenenud nõudlust keskkonna, energia ja infrastruktuuriga seotud teenuste järgi. Samas on majanduslangus mõjutanud tugevalt nõudlust teenustele ehitus- ja osaliselt ka tööstussektoris ning eelkõige Eestis ja Soomes. Meie tulud näitavad langustendentsi ka teiste Sweco poolt pakutavaid teenuste osas. Reageerime olukorrale pidevalt ning organiseerime oma ressursse ümber vastavalt majanduskliimale."

"Pikemas perspektiivis on paljudes meie tegevusvaldkondades väljavaated siiski head. Peamised mõjutajad, mis soosivad nõudlust meie teenustele, on elanikkonna kasv, linnastumine ning teadlikkuse suurenemine keskkonna- ning kliimaprobleemide teemadel, samas ka uute EL liikmesriikide kaasajastamise projektides. Olukord tekitab uusi ärivõimalusi ja stimuleerib nõudlust just keskkonna-, energia- ning infrastruktuuri valdkondades."

"Sweco kasvustrateegia on jätkusuutlik. Meie praegune hea majanduslik olukord lubab eeldada jätkuvat kasumlikku tegevust ning me oleme järgnevatel aastatel valmis vastu võtma uusi ja suuremaid väljakutseid," lisas Wäppling.

Sweco AB tütarettevõtte Sweco Projekt ASi juhatuse esimees Aare Uusalu kommenteeris:
"Projekteerimisturg Skandinaavias on jätkuvalt kasvulainel, samas on nõrgenev majandus uute väljakutsete võimalus projekteerijatele. Järjest olulisemaks muutub jätkusuutlik areng ja energiasääst kõikidel aladel."

Uusalu lisas: "Vaatamata ajutisele langusele ei kao inimeste vajadused parema elukeskkonna, puhta vee ja looduse ning arenenud infrastruktuuri järele. See sisendab optimismi ja usku, et pikaajalises perspektiivis on väljavaated projekteerijate jaoks head just keskkonna, infrastruktuuri ja energeetika valdkonnas."

Sweco on rahvusvaheline konsultatsiooniettevõtete grupp, mis tegeleb ehitusliku projekteerimise, keskkonnatehnoloogia ja arhitektuuriga.. Sweco annab tööd 5500 inimesele 10 riigis, ettevõtte 2008. aasta käive oli 8 miljardit krooni. Ettevõttel on käsil projektid 80 maailma riigis. Sweco aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil NASDAQ OMX.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. May 2009, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing