Sõerd: Eestit ähvardab 15miljardiline puudujääk

28. mai 2009, 15:38

Rahvaliidu liige, endine ja peatselt
ilmselt uuesti rahandusminister Aivar Sõerd tunnistas, et Eesti riigi rahaline
seis on ootamatult nutune.

Sõerd ütles rahvusringhäälingu raadiosaates "Reporteritund", et Rahvaliit sai täpsema pildi riigi rahalisest olukorrast alles eile, kui rahandusministeeriumi esindajad koalitsiooniläbirääkimiste käigus sellest ettekande tegid.

"Olukord on äärmiselt murettekitav, viimasel ajal vähenevad reservid kiirusega miljard kuni kaks miljardit krooni kuus. On vaja kiiret sekkumist," nentis Sõerd.

Sõerd märkis, et praeguse seisuga ähvardab Eesti järgmise aasta riigieelarvet 15 miljardi kroonine puudujääk ning selleks, et mahtuda euro eelarvekriteeriumi raamidesse, tuleks riigi kulutusi kärpida praeguselt tasemelt veel vähemalt 10 miljardi krooni võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2009, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing