Savenkovi ajab pankrotti pandimaja laenu käendamine

04. juuni 2009, 09:51

Eesti kunagise viinakuninga Igor
shy;Savenkovi pea kohal ripub pankrotioht isikliku käenduse tõttu, mille ta
andis pandimaja pidava Kiirlaenude ja Kinnisvara ASi võetud kolme miljoni euro
(47 mln kr) suurusele laenule.

Mullu oktoobriks oli laenu jääk 13,7 miljonit krooni, kuid Sergei Smetanale kuuluv pandimajafirma ei suvatsenud seda õigeks ajaks ära maksta. Seetõttu nõuab laenuandja Grand Marketing raha tagasi käenduse andnud Savenkovi käest, nüüd juba pankrotimenetluse kaudu, kirjutab Eesti Ekspress.

Kehvadele äridele antud isiklike käenduste tõttu on sekeldustesse sattunud näiteks ekspankur Guido Sammelselg, spordiklubi loonud Indrek Pertelson, auto shy;ärimees Toomas Rüütmann, endine maavanem Tiit Laja ja konverentsiärist tuntud Tõnis Arro.

Eelmise kriisi ajal peeti Hansapangas isikliku käenduse nõudmist ebaeetiliseks, sest kui ettevõttel läheb halvasti, peaks ärimehel säilima julgus uuesti proovida, selle asemel, et ta majanduslikult või vaimselt-füüsiliselt invaliidistuks, kirjutas Tallinna ekslinnapea Jüri Mõis mõne kuu eest Äripäevas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2009, 14:47
Otsi:

Ava täpsem otsing