Bilia hakkab Balti riikides pankadelt autosid ostma

09. juuni 2009, 17:36

Põhjala suurim automüüja Bilia AB plaanib
hakata Rootsi pankadelt kokku ostma Eestis, Lätis ja Leedus raskustesse sattunud
klientidelt üle võetud autosid.

„Me oleme jõudmas seisu, kus meil kasutatud autosid napib, ning nii oleme alustanud pankadega läbirääkimisi, et osta autosid Lätist ja teistest Balti riikidest,“ ütles Bilia tegevjuht Jan Pettersson intervjuus uudisteagentuurile Bloomberg. „Neil on vaja autodest lahti saada ja meil on vaja osta, klapp on väga hea,“ ütles ta.

Rängas majanduskriisis Balti riikides on Rootsi pankadel tulnud üle võtta nii raskustesse sattunud laenuklientide autosid kui kinnisvara, kirjutas Bloomberg.

Bilia müügist moodustavad kasutatud autod umbes 50%. Läinud aastaga võrreldes on seda kolmandiku võrra rohkem. Majanduslangus ja tööpuuduse kasv Rootsis on pannud sealsed autoostjad eelistama kasutatud autosid, ütles Pettersson. Kasutatud autode hinnad on tõusnud ja tõusnud on ka Bilia marginaalid. Seevastu uute autode müük kahanes Bilial mullu 20%, 29 345 sõidukile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2009, 16:22
Otsi:

Ava täpsem otsing