Stelmach: Kranich polnud parim valik Eesti Loto jaoks

26. juuni 2009, 15:21

Eesti Loto nõukogu liige Nikolai Stelmach
ütles Äripäevale, et lootis lotofirma uue juhina näha inimest, kel on puhas
ärijuhtimise taust.

Stelmachi sõnul on Eesti Loto uue juhi valimistel tugev poliitiline maik juures, kuigi mitu nõukogu liiget on juba varem avaldanud selget soovi, et lotofirma juht ei peaks tulema mõne erakonna ladvikust.

„Mina ei andnud häält Heiki Kranichi poolt, sest ma ei arva, et see valik on Eesti Lotole kasulik. Ma näen selles olulisi riske,” ütles Stelmach, kelle hinnangul kaasnevad valituks osutunud juhatuse esimehe persooniga olulised riskid ettevõtte mainele, seda enam võimaliku erastamise eel, mida Kranichi enda erakond eesotsas peaminister Andrus Ansipiga tundub toetavat. Ka on lotofirma uus juht Stelmachi sõnul lihtne märklaud meediale.

Stelmach teatas nõukogule ka, et tema hinnangul ei olnud konkursi läbiviimine tehniliselt korrektne. „Nõukogu liikmete jaoks polnud informatsioon piisavalt kättesaadav ning samuti pole konkurss läbi viidud mitte nii tasakaalukalt ning piisavalt mõõdukas tempos, kui oleks pidanud,” rääkis Stelmach, kes ei varjanud, et on nõukogu otsuses pettunud.

Eesti Loto nõukogu esimees, sotsiaaldemokraadist Ardo Ojasalu on vaatamata korduvatele katsetele jäänud Äripäeva jaoks tabamatuks. Kranich ise keeldus kommentaare andmas.

Kranich ja Ojasalu on head tuttavad, omal ajal kinnitas just rahandusminister Kranich Ojasalu maksuameti juhiks.

Eesti Loto nõukogusse kuuluvad reformierakondlasest rahandusministri Jürgen Ligi alluv Kurmet Ojamaa, reformierakondlane Arto Aas, kes korraldab ja juhib igapäevaselt peaminister Andrus Ansipi büroo tööd, IRLi liikmed Andres Ammas ja Nikolai Stelmach ning reformierakondlane Ülle Rajasalu, kes toodi nõukogusse selle nädala alguses asendamaks Brüsselisse siirduvat Kristiina Ojulandi, kel polnud ametivahetuse tõttu aega nõukogu töös osaleda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2009, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing