Eesti investorid Lätis ja Leedus tegusemad kui eales varem

06. juuli 2009, 13:31

Riia ja Vilniuse börsile investeerinud
Eesti investorite arv tõusis juuli alguses ajaloo kõrgeima tasemeni, nähtub
Eesti Väärtpaberikeskuse statistikast.

Juuli alguses oli register registreerinud 1191 väärtpaberikontot, mille peal oli kas Riia või (ja) Vilniuse börsil noteeritud ettevõtte aktsiaid. Viimase kahe aastaga on lõunanaabrite juurde raha paigutanud investorite arv kasvanud 43%.

Tallinna börsile oli 1. juuli seisuga investeerinud 23409 inimest, mis on viimase kümne kuu kõrgeim tase. Kõva investorite arvu langus toimus möödunud aasta septembris (24 373 vs 22 525), mil börsilt lahkus Saku Õlletehas. Pärast seda on investorite arv pea iga kuu vaikselt tõusnud.

Rekordiliselt oli Tallinna börsile raha paigutanud investoreid vahetult pärast esimest börsikrahhi 1998. aasta alguses, mil kohaliku börsifirma aktsiaid omas 35 069 investorit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2009, 11:09
Otsi:

Ava täpsem otsing