Tallinki aktsionär: Tallink peaks puukfirmadest vabanema

16. juuli 2009, 16:03

Meeldiv kuulda, et Tallinki juhtkond on
asunud jõuliselt juhtkonna palku kärpima, kui nad nüüd ka puukfirmadest lahti
saaksid, märkis Tallinki aktsionär Argo Pärn.

„Assa pagan, arvasin, et nad saavad äkki kasumisse ikka. Nende reisijate arv on ju kasvanud ja ka nafta hind on päris hea. See on küll täitsa halb üllatus, kurb,“ kommenteeris Tallinki kolmanda kvartali kahjumit aktsionär Argo Pärn, kuid lisas, et väga täpselt kommenteerida ta ei oska, sest kõiki fakte veel ei tea.

Pärna sõnul on samas meeldiv uudis see, et Tallink on asunud jõuliselt juhtkonna ja muude juhtide palku kärpima ja lahendusi otsima. „Kui nad nüüd ka veel nendest puukettevõtetest lahti saaksid, siis oleks nagu eriti tore. No need, mis neil ongi need oma firmad, valuutavahetus ja mida nad seal laevas teevad,“ märkis Pärn, kelle ettevõttel Aresco Investil on Tallinki aktsiad juba pikemat aega. Ometigi halbu uudiseid kuuldes ei torma ettevõtja aktsiaid kohe maha müüma. „Ma olen nii pikalt olnud, et tänase hinna pealt poleks mõtet müüa,“ lisas ta.

Ühe võimaliku variandina käis Tallink välja ka selle, et kui olukord ei parane, siis küsitakse uute aktsiate vastu investoritelt raha juurde. „See on huvitav teema, sest tänane aktsia hind võiks pigem viidata hoopis sellele, et kas võiks äkki oma osalust suurendada. Täna on teada see, et ega raha juurde panna ei taha ju keegi. Samas endal oleks jällegi hea võimalus osalust kasvatada," märkis Pärn.

Teine Tallinki aktsionär Viljar Jaamu aga ei soovinud Tallinki majandustulemusi kommenteerida, vaid märkis, et usub Tallinki juhtidesse. "Tallinki juhtkond tuleb toime, las nad tegelevad sellega nüüd," märkis Jaamu.

Tallinki majandusaasta kolmanda kvartali käive oli 2,75 miljardit krooni, kahjumit teeniti aga 270 miljonit krooni. Eelmisel aastal samal ajal olid vastavad numbrid 2,94 miljardit ja kahjumina võeti siis vastu 34,2 miljonit krooni.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2009, 17:09
Otsi:

Ava täpsem otsing