Rein Kilk: ettevõtjate raha rohkem virtuaalraha

22. september 2009, 12:31

Suurettevõtja Rein Kilgi arvates on
Äripäeva Rikaste TOPis kajastatud ettevõtjate raha virtuaalne, mille õigest
suurusest saab aimu alles siis, kui see välja võtta.

„Eks see rohkem ju virtuaalraha on, see meie ettevõtjate raha,“ rääkis Kilk läinud reedeses ETV saates Ringvaade. „Tegelik pilt saab teatavaks alles siis, kui inimene sellest sadulast maha astub ja raha vastu võtab. Siis saame teada, kui suur see raha tegelikult on.“

Saatejuht Marko Reikop küsis Kilgilt, kas 600 mln krooni, mis edetabelis Rein Kilgi nime taga figureerib, on ikka adekvaatne summa ehk kas Kilgil on nii palju raha.

Kilgi sõnul enamus nendest inimestest, kes edetabelis on, ei ole ju seda raha kusagilt välja võtnud. „Kui võrdleme eelmise aastaga kasvõi edetabeli tippu, siis firmad on ju inimestel samad, vähemalt esimese paarikümne hulgas,“ märkis Kilk.

„Seal on palju börsifirmasid, mis on samad. Aasta otsa on tööd tehtud, varade maht on sama, aga öeldakse, et sa oled kaotanud 2 või 1,5 miljardit. Kus see raha siis on, kui firmad on samad,“ esitas Kilk küsimuse. Tema hinnangul on teatav vea määr osade ettevõtete puhul varade hindamisel päris kõrge.

Reikopi küsimusele, kas edetabel võiks anda enam-vähem selge pildi sellest, kes on Eestis edukad, kui hinnata ainult ühte poolt - raha, tõdes Kilk, et mingisuguses järgus edetabel seda rahamahtu näitab. „See on nüüd küll õige, aga see ei pruugi olla täpne, kuna on kokku pandud börsifirmad, mille volatiivsus on hästi suur,“ leidis ta.

Kui Reikop ütles, et edetabelit loevad kõik inimesed, siis Kilk vaidles vastu. „Kõigi hulka paluks mitte ärimehi arvestada. Tunnistan täiesti ausalt, et mina ei ole tänast Äripäeva veel lugenud,“ toonitas ta eelmisel reedel. „Ma helistasin mitmele oma tuttavale nii edetabeli kui ka töö asjus ja nende telefon oli välja lülitatud. Nad lihtsalt kartsid, et mõni ajakirjanik helistab. See on võib-olla ainuke päev, kus telefon on välja lülitatud,“ arutles Kilk.

Eelmisel aastal oli Kilk edetabelis 59. ja tänavu 598 miljoni krooniga 41. kohal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2009, 13:02
Otsi:

Ava täpsem otsing