Rehe: 2010 on euro tulekuks valmistumise aasta

24. september 2009, 10:34

Sampo Panga juht Aivar Rehe lausus
Äripäeva konverentsil Äriplaan 2010, et tuleva aasta positiivseks
stsenaariumiks võib pidada eurole üleminekut.

„Peame valmistuma üleminekuks eurole, see ei ole lihtsalt loosung, vaid ka kulu meile,“ rääkis Rehe ning lisas, et juba praegu on positiivne see, et pankade ligipääs krediiditoodetele on taastunud. Mitte meie ligipääs, vaid meie emapankade, lisas ta.

Rehe kiitis euribori madalat seisu ning ütles saalisviibijatele, et meie teiega pole nii madalaid marginaale näinudki. See ei ole tema sõnul tingitud vaid Eesti majandusest, seda teeb pigem Euroopa.

"Julgen väita, et finantskriis on möödas ja likviidsus panganduses on lahendatud," rääkis Sampo Panga juht ning lisas, et see ei tähenda, et lahenduse on leidnud majanduskriis. "Oleme ka 2010. aastasse liikudes rahunenud languses, kuid suurt šokiga langust ei prognoosi," selgitas ta.

Rehe mainis, et pankade murelaps on loomulikult laenude allahindlused. Laenude üldine maht on tema kinnitusel küll vähenenud, kuid siiski säilib suur vahe hoiustega. 2010. aastal kasvab laenuportfell suhteliselt tagasihoidlikult, mis on mõõdukat majanduslangust toetav tegur. Samuti näeb ta tulevikus konkurentsi hoiuste alal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. September 2009, 07:19
Otsi:

Ava täpsem otsing