Mutli kaebuse arutamine jäi jälle pooleli

Koit Brinkmann 01. oktoober 2009, 16:13

Kohtuistung selle üle, kas Tallinna
abilinnapea käis päikesereisil või mitte, jätkub reisifirma esindaja
tunnistustega.

Kohtu tehtud kirjaliku järelepärimise peale saabus reisifirmast Domina World Travel vastus, et Tallinna Farmaatsiatehase poolt ostetud 15 000 kroonise kinkekaardiga tasuti Jaanus Mutli ja Ingrid Saare 20.-27.novembrini 2007. aastal toimunud reisi eest Tenerifele. Lisaks tasus Mutli 20. novembril veel 10 000 krooni juurde.

Kuna aga Mutli kaitsja vandeadvokaat Urmas Ustav kinnitas jätkuvalt, et abilinnapea ei ole reisil käinud ning toimikus olevad dokumendid seda ka ei tõesta, siis jätkub istung nädala pärast, kui tunnistajapinki kutsutakse reisifirma esindaja.

Täna toimunud istungil olid tunnistajateks Tallinna Farmaatsiatehase juhataja Raivo Unt ning Tallinna ettevõtlusameti juhatajast Lasnamäe Tööstuspargi nõukogu esimees Kairi Teniste.
Et Undile on esitatud süüdistus nn Ivo Parbuse kinkekaartide kriminaalasjas, siis kasutas ta õigust kinkekaartide kohta vastuseid mitte anda.
Teniste sõnul pole Mutli kuidagi mõjutanud nõukogu liikmeid hääletama.

Põhja politseiprefektuur koostas juuli lõpus väärteomenetluse otsuse, millega määrati abilinnapeale 9000 krooni suurune trahv korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest. Mutli vaidlustas otsuse kohtus.

Istung jätkub 7.oktoobril kell 14.00.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2009, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing