Kohtul hulk tõendeid, et Mutli päikese all ei käinud

21. oktoober 2009, 14:39

Domina Word Traveli klienditeenindaja ütles
täna kohtus tunnistust andes, et reisifirma ei saa tagantjärele tuvastada, kes
neile kinkekaardi edastas.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli on vaidlustanud talle politsei poolt korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest tehtud trahviotsuse selle eest, et väidetavalt käis Mutli koos elukaaslasega sügisel 2007 reisil Tenerifel ning osaliselt tasus soojamaareisi eest Tallinna Farmaatsiatehase ostetud 15 000 krooni suuruse kinkekaardiga.

Kuigi kinkekaardi üleandjat pole tuvastatud, teavitas reisifirma, et Jaanus Mutli tasus enda arvelt 30. oktoobril 10 000 krooni. Päev hiljem kanti samalt arvelt üle 990 krooni. Samuti maksti vahepeal 240 krooni sularahas lisaks. Sularaha maksjat ei saa reisifirma tagantjärele kindlaks määrata. Kuid 26. novembril tehti reisifirmale taas 1600-kroonine ülekanne, mis oli tasuks selle eest, et Jaanus Mutli muutis päev pärast reisi algust reisija nime. Reisifirma andmetel käis Mutli asemel rändamas abilinnapea elukaaslase ema Merle Saar.

Rahuldati ka Mutli esindaja vandeadvokaat Urmas Ustavi taotlus, et kohus küsiks piirivalvelt, kas abilinnapea on käinud perioodil 20.-27. november 2007. aastal Eestist väljas. Piirivalve andmetel pole Mutli sel perioodil riigist välja reisinud. Küll aga ei fikseerita alates 2004. aastast Euroopa Liidu siseseid piiriületusi.

Samuti päris kohus Tallinna linnakantseleist ning linnavolikogu kantseleist, kas Mutli on nimetatud perioodil osalenud istungitel. Linnakantselei andmetel viibis Mutli 21. novembril linnavalitsuse istungil. Linnavolikogus 20.-27. novembrini istungit ei peetud.

Mutli elukaaslane Ingrid Saar keeldus täna tunnistusi andmast. Küll aga väitis abilinnapea kaasa ema Merle Saar, et käis 2007. aastal kaks korda reisil. Tenerife oli üks sihtkoht. Samas keeldus naine tunnistamast, milliste vahenditega ta reisi eest tasus.

Abilinnapea ise istungil ei osalenud. Linnavalitsusest öeldi, et Mutlil on praegu puhkus ja ta viibib välismaal.

Järgmine istung on 10. novembril kell 10 hommikul.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. October 2009, 15:12
Otsi:

Ava täpsem otsing