Swedbanki ja SEB fondijuhid andsid aru riigikogulastele

13. oktoober 2009, 15:55

Sotsiaalkomisjon kuulas oma tänasel
istungil ära Swedbanki ja SEB pensionifondide juhid ja järelevalveasutuste
esindajad.

Arutelul toodi välja vajadus garanteeritud tootlusega fondide järele ja vajadus kehtestada täiendav vastutus pensionifondide valitsejatele. Komisjoni hinnangul tuleks kaaluda võimalusi siduda valitsemistasu fondi tootlusega ja reeglite rikkumise korral näha finantsinstitutsioonidele ette suuremad rahalised sanktsioonid, teatas riigikogu pressitalitus

„Me vajame investoritele täiendavat kaitset ja komisjon kavatseb tegeleda selle teemaga tõsiselt ka lähitulevikus,“ märkis sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu.

Konkurentsiameti kinnitusil on ametil käimas analüüs, kas fondivahetus kord aastas on kooskõlas vaba konkurentsi põhimõtetega. Rahandusministeerium ja finantsinspektsioon esitavad omapoolse analüüsi vajalikke reeglite muudatuste kohta, et teha süsteemi turvalisemaks ja usaldusväärsemaks.

Riigikogu sotsiaalkomisjon käsitleb teemat uuesti pärast analüüside valmimist, kutsudes üles tegema neid analüüse ilma viivitusteta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. October 2009, 23:04
Otsi:

Ava täpsem otsing