Kohus mõistis Mandrelt ja Palipealt välja üle 25 miljoni

10. november 2009, 11:38

Harju maakohus määras täna maksukuriteo eest tingimisi vangistused puiduettevõtte AS Adonis Baltic Timber Group (ABTG) juhtidele Indrek Mandrele ja Rein Palipeale ning mõistis neilt välja üle 25 miljoni krooni.

Indrek MandreKohus karistas Mandret ja Palipead tingimisi kaheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga ning arvestas nende karistusaja hulka nende vahi all oldud aja kolm päeva; ühtlasi mõistis kohus neilt solidaarselt riigile välja deklareerimata tulumaksu 18,6 miljonit krooni ja intresse 6,6 miljonit krooni. Samas mõistis kohus riigilt nii Mandrele kui Palipeale 200 000 krooni õigusabikulude katteks, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERRi uudisteportaalile.

Süüdistuse järgi jätsid Mandre ja Palipea ABTG tegevuselt riigile maksmata ligi 19 miljonit krooni ning üritasid maksuhaldurile valeandmete esitamisega saada riigilt tagasi 10,5 miljonit krooni käibemaksu.

Kohus arutas Mandre ja Palipea süüasja alates 2005. aastast, kumbki mees ei ole end maksukuriteos süüdi tunnistanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. April 2010, 10:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing