Läti tööpuudus Euroopa kõrgeim

Sirje Rank 01. detsember 2009, 17:04

Oktoobris oli kõrgeima tööpuudusega riik Euroopa Liidus Läti, kus Euroopa statistikaameti andmeil kasvas töötuse määr 20,9%-le.

Esikolmikusse mahtus ka Eesti 15,2%ga, ehkki see ei ole mitte oktoobrikuu näitaja, vaid Eurostati tabelisse kantud kolmanda kvartali töötuse määr.

Läti järel oli töötuse näitajalt teisel kohal Hispaania, kus töötuse määr oli oktoobris 19,3%.

Kokku kasvas Euroopa Liidu 27 liikmesriigis töötuse määr oktoobris keskmiselt 9,3 protsendile septembrikuu 9,2 protsendilt. Euroalal püsis töötus septembrikuuga võrreldes samal tasemel ehk 9,8% -l. See on kõrgeim näitaja 1998. aasta detsembrist.

Kokku oli Euroopas Eurostati hinnangul oktoobris tööta 22,5 miljonit inimest. Septembriga võrreldes on lisandunud 258 000 töötut. Aastatagusega võrreldes on juurde tulnud enam kui viis miljonit töötut ning tööpuudus on kasvanud kõigis liikmesriikides.

Kõige madalam oli tööpuudus oktoobris Hollandis (3,7%) ja Austrias (4,7%). Kõige vähem on töötus aastatagusega võrreldes kasvanud Saksamaal (7,1 protsendilt 7,5%le), Austrias (4 protsendilt 4,7%le) ja Rumeenias (5,7 protsendilt 6,4%le). Kõige järsem kasv on olnud Lätis (9,1 protsendilt 20,9%le ja Leedus (4,8 protsendilt 13,8%le).

Euroopa noortest oli oktoobris viiendik tööta – kõige suurem oli noorte tööpuudus Lätis ja Hispaanias.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. December 2009, 22:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing