Virge Haavasalu • 2. detsember 2009 kell 21:00

Telekomi aktsionärid loodavad Hänni peale

Kristjan Hänni on varem öelnud, et 93kroonine Telekomi aktsiate ülevõtmispakkumine pole õiglaselt tehtud, ja andnud mõista, et võib oma õigusi kohtus kaitsta. Investeerimisfirmal Kawe Kapital on osalus Telekomis nii enda kui ka klientide konto kaudu.

"Vaatan, mida targemad teevad, näiteks Kawe Kapital," ütles OÜ Eggera kaudu 4,2 miljoni krooni eest Telekomi aktsiaid omav Olari Taal. "Ma ei ruttaks ajast ette," vastas ta küsimusele, kas oleks valmis samuti kohtusse pöörduma.

Taali sõnul ei oska ta arvata, kas TeliaSonera võiks järelejäänud aktsionäridele ülevõtmispakkumises midagi muuta. Reedesele aktsionäride koosolekule ta ei lähe.

Salva Kindlustuse finantsdirektori Andres Lõhmuse sõnul haldab nende 1,2 miljonit krooni väärt Telekomi aktsiapakki Kawe Kapital. Samas ei usu ta täiendava tulu laekumist.

"Võib-olla tullakse mingi täiendava pakkumisega välja, aga tekkinud olukorras on see suhteliselt vähetõenäoline. Oleneb, kui ebamugav see rootslastele tundub, sest nende eesmärk on tavaliselt vältida selliseid ebameeldivaid vaidlusi," rääkis Lõhmus.

Hänni ähvardust kohtusse minna peab Lõhmus mõjuvaks. "Suure tõenäosusega on igas hinnangus subjektiivsust, seda aktsia hinda on võimalik arvutada nii üle 100 krooni kui ka alla 93 krooni aktsia kohta," märkis ta.

"Kui Kawe poisid mingisuguse adekvaatse konstruktsiooni tekitavad, siis võib-olla rootslased panevad natuke raha juurde," avaldas Lõhmus lootust. Tema sõnul jääb Salva investeeringuga plussi ka siis, kui peab aktsiad müüma 93 krooniga.

3,3 miljonit krooni väärt Eesti Telekomi aktsiaportfelliga Raivo Touart ei võtnud TeliaSonera pakkumist vastu põhjusel, et uskus tagasilükkajaid rohkem olevat.

Touart peab lootusetuks, et aktsia hind võiks ülevõtmispakkumise käigus tõusta. Samas jääb ta investeeringuga plussi, kui aktsiad 93kroonise hinnaga müüma peab.

Aktsionäride koosolekule lubas ta reedel kohale minna. Taoline võitlus osutub tegelikus elus ajaraiskamiseks, kuna nii suure ettevõtte vastu nagu TeliaSonera pole võimalik võita, arvas ta Kawe Kapitali edulootuste kohta.

Raske uskuda, et isegi kui kõik alles jäänud väikeaktsionärid ühise rindena koonduvad, suudaks nad hinda muuta, lisas ta.

Hetkel kuum