Ekspress Grupi käive kasvas veidi

Romet Kreek 23. detsember 2009, 11:22

Ekspress Grupi novembri konsolideeritud käive kasvas oktoobriga võrreldes kaks protsenti ja ulatus 90,3 mln kroonini, Eesti Päevalehe ja Õhtulehe käibed kukkusid.

Kontserni EBITDA oli 8 miljonit krooni. Oktoobri normaliseeritud EBITDA oli 8,5 miljonit krooni, teatas ettevõte börsile.

Müügikäive kasvas võrreldes eelmise kuuga  enim raamatute segmendis, suurenedes oktoobriga võrreldes 14% ning ulatudes 19,3 miljoni kroonini. ASi Rahva Raamat novembri jaekampaania Raamaturalli kujunes edukaks ning seitsme päevaga kasvas müük võrreldes eelnevate perioodide sama nädalaga keskmiselt 77%, tekitades ettevõttele lisakäibe 1,8 miljonit krooni.

Kontserni reklaamikäive langes võrreldes oktoobriga 3%. 2008 aastal vähenes novembri käive võrreldes oktoobriga 9%. Käibe vähenemise tempo aeglustumine viitab reklaamituru teatavale stabiliseerumisele, eriti arvestades, et käesoleva aasta oktoobris suurendasid käivet kohalike valimiste reklaamid.

Kirjastamise sektori müügitulu oli novembris 32 miljonit krooni, langus võrreldes oktoobriga 4%. Eesti Ajalehed ASi müügikäive  oli 11,1 miljonit krooni. Eesti Päevalehe ASi müügikäive oli novembris 9,2 miljonit krooni ja ASi SL Õhtuleht müügikäive 9,5 miljonit krooni, langus võrreldes oktoobriga vastavalt 10% ja 9%. ASi Ajakirjade Kirjastus  käive kasvas võrreldes oktoobriga 17%, ulatudes 13 miljoni kroonini.

Trükiteenuste segmendi müügikäive oli novembris 31,9 miljonit krooni, jäädes eelmise kuuga  võrreldes samale tasemele.

Online - meedia müügikäive oli novembris 10,7 miljonit krooni, jäädes oktoobriga võrreldes samale tasemele.  Delfi kasutajaskond kasvas novembris nii Eestis, Lätis kui Ukrainas. 48. nädalal tegi Delfi  Eestis kasutajaskonna rekordi - 724 930 unikaalset kasutajat.  Ka Lätis tegi Delfi  kõigi aegade parima tulemuse, kogudes novembris 807 716 unikaalset külastajat. Leedus langes Delfi unikaalsete külastajate arv võrreldes oktoobriga 1%, portaali kasutajaid oli novembris 976 942.

Infoteenuste segmendi müügikäive oli novembris 4,8 miljonit krooni,  kasv võrreldes möödunud kuuga 12%.

Ettevõte avaldab detsembrikuu majandustulemused koos neljanda kvartali vahearuandega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. December 2009, 11:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing