Parimad jaanuaris: Rahumaa, varade allahindlus ja võlad

Aivar Hundimägi 28. detsember 2009, 20:57

Äripäeva toimetajad valivad igal kuul ilmunud lugude seast parimad uurivad lood. Jaanuaris olid nendeks "Firmade väärtus sulab", "Iga neljas ettevõtja rahahädas" ja "Rahumaa maadleb rahaprobleemidega".

8. jaanuaril ilmunud Hannes Sarve kirjutatud artikkel "Rahumaa jännis rahaprobleemidega" kajastas Kalevi kommivabrikut ja Tere piimatööstust osta lubanud investeerimispankur Indrek Rahumaa raskusi ligi paarisajalt investorilt laenatud 100 miljoni krooni suuruse võla tagasimaksmisega. Teiste seas olid võlausaldajateks ka Swedbanki ja SEB pensionifondid. Kirjutasime Swedbanki erilisest sümpaatiast ja usaldusest Indrek Rahumaa ettevõtmiste vastu, mille tagajärjeks on see, et ligi 170 Swedbanki võtmeklienti on nüüd sundkäiguna Läti piimatööstuse omanikeringis.

16. jaanuaril ilmunud Ralf-Martin Soe kirjutatud artiklis "Iga neljas ettevõtja rahahädas" kirjutasime, et iga neljas kommertspandi tagatisel pangast laenu saanud ettevõte on maksuametile või mõnele oma partnerile võlgu. See oli mitu korda suurem suhtarv võrreldes pankade hapuks läinud eluasemelaenudega. Selle artikli tarbeks vaatasime üle enam kui 5000 vallasvara tagatisel laenu võtnud ettevõtte maksekäitumise.

23. jaanuaril ilmunud Piret Reiljani kirjutatud artikkel "Firmade väärtus sulab" juhtis tähelepanu probleemile, et buumiajal kiiresti üles hinnatud ettevõtete varad tuleb 2008. aasta majandusaasta aruannetes taas alla hinnata ning ettevõtjate ja audiitorite hinnangutes tekib varasemast rohkem lahkarvamusi.

 


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. December 2009, 20:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing