Parex oleks tõmmanud põhja 4 panka

Anne Oja 31. detsember 2009, 15:36

Parex banka sulgemise korral oleks teistest pankadest kiiresti raha välja võtma hakatud ja tulnuks sulgeda veel neli väikepanka. See viinuks omakorda alla riigi reitingu ja kommertspankadel tulnuks laenud viivitamatult tagasi maksta.

Parexi sulgemisel oleks riiklikust garantiifondist tulnud kohe välja maksta 660 miljonit latti, ütles ta intervjuus ajakirjale Klubs. Seejärel oleks tulnud hüvitada hoiused, kuid garantiifondis oli Parexi kriisi algushetkel vaid 80 miljonit latti.

Kui lisaraha oleks võetud riigieelarvest, langenuks Läti reiting kohe mitme astme võrra ja tervel real pankadel tulnuks rahvusvahelistele laenuandjatele viivitamatult raha tagastada, mis oleks pangandussüsteemist täiendavalt sadu miljoneid latte välja viinud, lisas Rimsevics.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. January 2010, 16:36
    Otsi:

    Ava täpsem otsing