20. mai 2010 kell 6:31

KUIDAS leida hooajatöölist?

Kuna maailm on pidevas muutumises ja väärt hooajatöölist või praktikanti pelgalt ruudulisele paberile kirjutatud kuulutusega kohaliku poe seinal ei leia, uuris Äripäev, kust otsida hooajatöölisi ja praktikante ning kuidas kandideerijate tulva alla mitte mattuda.

"Viimaste aastate hooajatöötajate vajadus on väljumas traditsioonilisest müüjate, klienditeenindajate, tootmistöötajate sfäärist ning täienemas jõudsalt hooajaliste sekretäride, assistentide, büroojuhatajate, raamatupidamisassistentide, turu-uuringute assistentide, turundusassistentide ja müügiesindajate vajadusega," rääkis personalivahendusfirma Simplika tegevjuht Triin Raamat.

Tema sõnul on hooajatöölised peamiselt noored, kas alles oma tööelu alustavad töötajad, või tudengid, kuid suurenenud tööpuudus on hooajatööliste seltskonda kirjumaks muutnud. "Ligikaudu veerand praegustest tööpakkumistest on hooajatöödele," lisas Raamat.

"Hooajatööks võib üldjuhul pidada tööd, mis on lihtne ja ei vaja pikka väljaõpet. Seetõttu ei tohiks hooajatöölisele eelneva kogemuse või eriväljaõppe osas kõrgeid nõudmisi panna," rääkis ASi G4S Eesti värbamise ja mehitamise osakonna juhataja Gerly Tuisk.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Autor: Kadrin Karner, Katre Pilvinski

Hetkel kuum