Jaana Pikalev • 13. juuli 2010 kell 12:34

President Ilves tervitab euro otsust

President Ilves tervitas Euroopa Liidu rahandusministrite lõplikku kinnitust Eesti liitumisele euroalaga.

“Euroopa Liidu rahandusministrite tänane lõplik kinnitus Eesti liitumisele euroalaga 1. jaanuarist 2011 annab ühe kindlustuspoliisi Eesti inimestele ja Eesti majandusele,” ütles president Toomas Hendrik Ilves. “See koos krooni üleminekukursi fikseerimisega praeguse vahetuskursi tasemel on viimane otsus Eesti liitumisel euroalaga ning niiviisi tunnustus kõigile, kes keeruliste aegade kiuste mõistsid paljude raskete rahandus- ja majanduspoliitiliste otsuste hädavajalikkust.”

Eesti riigipea, kes viibib Kreekas Euroopa Liidu majanduslikku ja poliitilist tulevikku arutaval esinduslikul Symi sümpoosionil, ütles ühenduse rahandusministrite otsust kommenteerides:

“Euroalaga ühinemine tähendab Eestile ühinemist maailma ühe suurima valuutaga. Kordan, et see ei ole võluvits, mis lahendab hoobilt kõik meie probleemid ja päästab meid lõplikult majandussurutisest. Euro lisab aga Eesti majandusele stabiilsust, lihtsustab meie kaubandussuhteid ning mis väga tähtis – Eesti näitab, et ta on usaldusväärne partner, osa väga mõjukast majanduspiirkonnast.”

President Ilvese sõnul tuleb euroala praeguste probleemidega kindlasti toime, leiab vastutustundlikult vajalikud lahendused ja astub tulevikku varasemast tugevamana.

Rääkides euro kasutuselevõtu mõjust hindadele, kiitis president Ilves Kaubandus-Tööstuskoja juhitud Ausa Hinnastamise Lepet, mille ettevõtlusliidud sõlmivad augusti lõpus ning millega liitujad kinnitavad, et eurole üleminekut ei kasutata hindade kunstlikuks moonutamiseks.

 

Hetkel kuum