15. juuli 2010 kell 19:15

Obama kiidab enda loodud stiimulpaketti

USA president Barack Obama sõnul on tema majanduse stiimulpakett tasapisi toomas riiki välja suurest kriisist, ehitades sellega vundamenti paremale tulevikule.

„Jaanuaris kui ma ametisse astusin, siis me kaotasime keskmiselt 750 000 töökohta kuus,“ ütles Obama Michigani osariigis Hollandis, vahendab Bloomberg. „Praegu loob majanduses erasektor uusi töökohti juurde ning on seda teinud viimased kuus kuud.“

President pidas kõne Lõuna-Korea tehnoloogiafirma LG uue Compact Power tehase nurgakivi panekul, mis sai 151 miljonit dollarit riigilt stiimulit tootmaks elektriautodele akusid. Obama on asunud enda stiimulpaketti kaitsma pärast hiljutisi küsitlusi, mille edus ei ole laiem üldsus veendunud.

Michigani osariik on pärast Obama võimule tulekut kaotanud umbes 94 000 töökohta. Osariigi töötusemäär kerkis mais 13,6 protsendini, samas kui jaanuaris 2009 oli vastav näitaja 11,3 protsenti.

Michigan on saanud enam kui 13,5 miljardit dollarit osana stiimulpaketist, millest üle poole ehk 8,7 miljardit on juba kulutatud. Sellega on Valge Maja hinnangul loodud või alles hoitud ligikaudu 102 000 töökohta.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum