Anne Oja • 17. august 2010 kell 17:17

Jõelähtme vallavolikogu liikmed avaldasid vallavanemale umbusaldust

Viis Jõelähtme vallavolikogu liiget avaldas Ruu lubjakivi kaevandusplaanide pärast reformierakondlasest vallavanemale Andrus Umbojale umbusaldust, teatas vallavalitsus oma kodulehel.

Reformierakonna juhitav valitsus eesosas peaminister Andrus Ansipi ja keskkonnaminister Jaanus Tamkiviga andis juulikuus ärimeestele lubjakivi kaevandmise loa Jõelähtme  vallas asuvas Ruu maardlas, mis kahjustab umbusalduse avaldajate hinnangul oluliselt kohalikku elukeskkonda ja loodust, seisab avalduses.

Samas teadlaste, eelkõige professor Rein Einasto andemete kohaselt on Eestis piisavalt uuritud paekivivarusid sellistes kohtades, kus kaevandamise kahjulikud mõjud on oluliselt väiksemad. Juhul kui vallavanem oleks tõepoolest Ruu karjääri avamise ning kohalike elanikest elanikest ülesõitmise vastu, peaks ta protesti märgiks Reformierakonnast välja astuma, leidsid umbusaldajad.

Umbojale heidetakse ette ka võimupartei suuniste täitmist kohalike arvelt ning faktidega hämamist. Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud volikogu liikmed Kai Rimmel, Ljudmilla Kaska, Ljudmilla Bauer, Arvo Olek ja Ardo Lass.

Vallavanem Andrus Umboja ütles umbusaldusavaldusele vastates, et peab sellist nõudmist räigeks isikuvabaduste ahistamiseks. Ta ei võtnud omaks ka kaevanduse soosimise süüdistust.

 

Hetkel kuum