Katre Pilvinski • 27. august 2010 kell 14:55

Andrus Sukles tellis Tullio Libliku mõrva?

Harju maakohus võttis riigiprokuröri taotlusel vahi alla 44aastase Andrus Suklese, keda kahtlustatakse katses omakasu motiivil endise äripartneri Tullio Libliku mõrv tellida.

Ärimees Andrus Sukles võeti Põhja politsei mõrvarühma poolt kinni eile õhtul. “Pärast fikseeritud tõendite paikasaamist peeti inimene tänaval kinni, millega hoiti ära täna väga jõhker kuritegu ehk mõrv,“ ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna Aktuaalsele Kaamerale.

„See oli see, mis oli kuriteo eesmärk,“ lisas ta.

„Harju maakohus andis täna tõepoolest loa ärimees Andrus Suklese  vahistamiseks,“ kommenteeris riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse. „Antud hetkel oleme selle kuriteo kvalifitseerinud mõrvana omakasu motiivil ja ei saa eitada, et selle mõrva omakasu motiiv on sisutaud just Andrus Suklese ja Tullio Libliku vaheliste suhetega nende ühises äritegevuses."

Evestuse sõnul oli Sukles kinnipidamise hetkeks maksnud tapmise täideviijale kokkulepitud rahasumma ning edastanud kõik vajalikud andmed sihtmärgi kohta.

Milline oli Tullio Libliku eluhind ei taha uurimisorganid täna avaldada. Mõrva täideviija valimisel astus aga Sukles rahvakeeli ämbrisse. „Tegemist oli isikuga, kes tegi politseiasutusega igakülgset koostööd ja antud hetkel on ta antud kriminaalasjas ülekuulatud tunnistaja,“ lisas Evestus.

Mõrvale kihutajat ootab süüdimõistmisel kuni eluaegne vangistus. 

Endine äripartner Liblik kaebas Suklese kohtusse, kuna see nimetas teda eelmisel sügisel meedias alatuks limukaks, vargaks ja maltsaks, ning nõudis 200 000 krooni suuruses moraalse kahju hüvitamist. Sukles omakorda põhjendas väljaütlemisi sellega, et äripartner olevat teda petnud ning reostavat ärimaastikku.

 

Hetkel kuum