Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurol ees väljakutsed

  Investeerimisguru Warren Buffetti sõnul on tõsine väljakutse panna ühte valuutat jagama suur hulk erineva kultuuri ja erineva finantspoliitikaga riike.

  "On tõsine väljakutse panna ühte valuutat jagama suur hulk erineva kultuuri ja erineva finantspoliitikaga riike," ütles eile Iisraelis Tel Avivi lähistel konverentsil esinenud 80aastane legendaarne investor. "Ma arvan, et seda (euro arengut – toim) on veel huvitav pealt vaadata," lisas ta.
  Euro tugevnes kolmandas kvartalis dollari vastu 11 protsenti ehk viimase kaheksa aasta kiireimas tempos. Buffetti sõnul võib tugevnemist pidada euro jaoks testiks, mida ta pole veel läbinud. "Ma pigem jälgiks euro liikumist pealt kaugemalt kui otse kõrvalt," vihjas investor oma nägemusele seoses euro tulevikuga.
  Buffett tõi konverentsil ka välja, et Euroopa Liit on loonud finantskriisiga toimetuleks 750 miljardi eurose päästefondi, kuid tema sõnul ei lahenda see probleeme, mis tekivad 16 eurot kasutava riigi erinevustest.
  Investor hoiatas valuutariskide eest investoreid juba oma iga-aastasel Berkshire'i aastakoosolekul mais. Buffetti sõnul kasvab riikide maksejõuetus, kui nad pole võimekad oma rahanduspoliitikat korraldama, kuid ta lisas, et niikaua, kuni riik suudab oma valuutat juurde trükkida, pole karta ka maksejõuetust.
  American University's Kogod School of Businessi finantsprofessor Gerald Martin oletab, et Buffetti arvates võib olla euro hetkel liiga tugev ning investor võib tuletistehingutega võtta nägemusi euro nõrgenemise peale.
  "Warren Buffett võtab tihtipeale väga pika nägemuse – ning see on selge, et eurotsooni strateegilised probleemid on veel lahendamata," arvas valuutamaaklerfirma GFT Forex juht Boris Schlossberg.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.