Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aga kui ma oleksin homo?

  Huvitav, kui paljud Äripäeva tellijad tühistaks tellimuse, kui selguks, et Äripäeva peatoimetaja on homo? Ma ei tea, kui palju meie seas homosid on. Mind ei huvitagi see. Nagu mind ka ei huvita, kui paljud meie keskel õhtuti seebioopereid vaatavad. Või Tartu õlut Sakule eelistavad. Aga nad on meie ümber. Ja väärt seda, et nende olemasoluga arvestataks.
  Minu meelest on homod igati ok inimesed. Mõned targemad, mõned rumalamad, mõned virgemad, mõned laisemad. Täitsa tavalised ühiskonna liikmed.
  Sestap ma ei saa aru homofoobiast (nimetagem seda siis nõnda, kuigi selle all võib käsitleda ka nii käratsevat lesbilisuse vastalisust, rassismi ja üldse võõraviha), mida Eestis aeg-ajalt näha on. Alates haridusministri üllatavalt puritaanlikust avaldusest augustis kuni nüüd geidest usumeeste vastu alanud turmtulest.
  Lohutan ennast, et ilmselt on noores ühiskonnas, värskes demokraatias siis vaja see etapp läbida. Aga ehk oleks juba aeg see etapp lõppenuks kuulutada?
  Riigil tunnistada omasoohuviliste olemasolu koos kõige selle juurde kuuluvaga, koolilastele homoseksuaalsuse mainimisest sellealase liidu seadustamiseni. Mu poolest isegi lapsendamise lubamiseni teatud tingimustel.
  Ja teisalt võiksid vähemusse kuuluvad avaliku elu tegelased, sh ettevõtete juhid, seda avalikult tunnistada, näitamaks ühiskonnale, et omasooliste orientatsioon pole mingi vildakas hälve või haigus.
  Tagasi pealkirjas esitatud küsimuse juurde. Kuna ärimaailm on pragmaatiline ja raha kulutatakse lähtuvalt sellest, kas investeering tasub ära või mitte, siis arvan, et ka Äripäeva tellimus otsustatakse sellest saadavast kasust. Mitte peatoimetaja seksuaalsest suunitlusest. Ja õige ta on.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.