Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Filmigurmaanidele

  Ees ootavad tõsised filmiarmastajate rõõmupäevad. Suuremad kinod on viimasel ajal üksteise võidu vaatajaid erinevate eriprogrammidega rõõmustanud ja tuleb veel lisa.
  Kui eelmisel nädalal alustas Forum Cinemas Metropolitan Opera ülekannete näitamist, võttis lisaks fookusesse veel 21. sajandi parimad filmid ning Artis keskendus Eesti filmiajakirjanike ühingu välja valitud Eesti filmide näitamisele, siis sellest nädalast ei näi filmiprogrammide hoog raugevat.
  Kinos Sõprus saab näiteks kuni pühapäevani näha Eesti noorte filmitudengite väga erinevaid töid koondpealkirja all "Ootamatu vabadus!". Korraldajad lubavad näidata nii ninja'sid, seksi kui ka kontorihuumorit. Küsite - miks nii lai teemadering. Sellepärast, et tudengitele anti vabad käed teha film sellest, millest meeldib ja huvi pakub. Vabadus mis vabadus. Mõnevõrra piiritletum fookus on aga kino Artis pakutaval filmiprogrammil.
  Nimelt näidatakse seal sel nädalavahetusel linateoseid, mille eesmärk on pöörata tähelepanu eestlaste lähimatele sugulasrahvastele - soomeugrilaste ajaloo valupunktidele. See filmiprogramm on uus osa iga aasta oktoobrikuu kolmandal nädalalõpul peetavate Hõimupäevade kavas, mis toob kokku osalejaid Marimaalt, Mordvast, Udmurtiast, Handi-Mansimaalt, Karjalast, Ida-Soomest ja Ungarist.
  Ja filmide näitamist jätkab visalt ka Kumu dokumentaal. Nii et harivat, põnevat ja kasulikku peaks sel ja järgmisel nädalal kinokavadest leidma küll igaüks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Raadiohommik: punastest maasikatest ja rohelistest investeeringutest
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägime roheliste pensionifondide tootlustest, maasikakorjamise robotist, muutustest ettevõtete saneerimisprotsessis ning NATO laienemisest.
Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.