Sirje Rank • 28. oktoober 2010 kell 8:32

Andris Vilks: võiks kaaluda astmelist maksusüsteemi Baltimaades

Endine SEB ökonomist Andris Vilks, kes on esitatud Läti rahandusministri kandidaadiks, leiab, et võiks kaaluda astmelise maksusüsteemi kehtestamist üheaegselt kõigis kolmes Balti riigis.

Äripäeva küsimusele, mida arvatakse Lätis astmelisest tulumaksust, vastas Vilks: "Selle üle arutleti palju valimiseelses kampaanias. Ühtsus (Valimistel võidukas peaminister Valdis Dombrovskise valimisliit - toim.)otsustas teema edasi lükata tulevasse aastasse, mil plaanime käivitada ulatuslikuma diskussiooni astmelisest maksusüsteemist Lätis. Minu isiklik arvamus on, et me pole selleks valmis. Esmalt tuleb võidelda varimajandusega. Huvitav oleks kaaluda astmelise maksusüsteemi kehtestamist üheaegselt kõigis kolmes Balti riigis. Koos oleks see lihtsam."  

Hetkel kuum