Alyona Stadnik • 9. november 2010 kell 9:37

Connect Eesti: meie firmad lõpuks 10 hulgas  

Võime olla uhked, et kaks Eesti firmat valiti esmakordselt kümne firma sekka, kes pääsesid üle-euroopalisele Venture Foorumile, sõnas Connect Eesti juhatuse liige Tarvo Tamm.

Eelmine aasta osales Venture Foorumil kaks või kolm Eestist firmat, aga see aasta osales 7 firmat. „Märgiliselt olime juba võrreldavad Skandinaavia maade start-up'idega ja seda ei ole enne juhtunud, et Eesti firmad valitakse kümne hulka,“ rõhutas Tamm.

Eesti poolt koordineeris firmade nomineerimist Connect Eesti, mis on ürituse ametlik Eesti-poolne partner juba mitmendat aastat. „Eesti tehnoloogia sart-up'ide jaoks on hästi oluline, et oleks võimalus minna Eesist välja teistele turgudele,“ rääkis Tamm. „Konkursile edasipääsemine on väga oluline, sest sellel on turunduslik efekt ja peamine, et läbi selle saab tõsta oma nähtavust,“ lisas ta. 

Tamm sõnas, et kui Eesti firmad konkureerivad teiste Põhjamaade ja Euroopa start-up'idega, siis iga auhind tõstab neid rohkem pildile ning annab suuremad võimalused rahastamist kaasata ja edasi areneda. "Riskikapitalile on konkurents päris kõva, eriti just tippinvestorite rahastamine on firmade jaoks väga oluline," lisas Tamm.

6. ja 7. detsembril toimub European Venture Forum, kus osaleb umbes 100 firmat. Sellel üritusel on juba suurem investorite baas ning on võimalik ennast tutvustada ja näidata. Detsembris selgub see, kes saab konkursi auhinnaraha, mis on ca 30 000 eurot, aga pigem saab sealt ikkagi kvaliteedi märgi, rääkis Tamm.

Connect Eesti on ettevõttevõrgustik, mille peamine eesmärk on aidata uusi ettevõtteid nende äriliste oskuste suurendamisel ning kokkuviimine investoritega.  Ettevõtlusvõrgustikus on 83 liikmesfirmat, organisatsiooni ja üksikisikut, kes tegutsevad nii Eestis, Lätis, Rootsis, Suurbritannias.

 

Hetkel kuum