Katre Pilvinski • 12. november 2010 kell 16:12

Töötukassa kahtlustab narvalalasi Venemaal töötamises

Töötukassa kahtlustab, et paljud Narva töötud käivad tööl Venemaal ja on samaaegselt arvel ka Eesti Töötukassas, kuid kahtlusi kontrollida ei ole võimalik.

Kuna Venemaa ei anna Eestile selliste inimeste kohta andmeid, ei ole töötukassal alust naaberriigist palka saavaid inimesi ka toetusest ilma jätta, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Jalutuskäik Narva jõe ühelt kaldalt teisele võtab aega viis minutit kuni paar tundi, olenevalt sellest, millise piiripunkti kaudu minna ja kui suur on järjekord ning Venemaa või kodakondsuseta isiku passiga on võimalik Venemaal ka töötada.

Töötukassa Ida-Virumaa osakonna Narva büroo juhataja Jelena Kuzmina sõnul on inimesi, kes Venemaal tööd teevad, kuid ei võta ennast Eesti Töötukassas arvelt maha. Samas ei ole neil Venemaal töötajate kohta täpset infot.

Hetkel kuum