Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Premia kasum III kvartalis üle 28 mln

  Premia Foods teenis III kvartalis 28,1 mln krooni kasumit, mis on poole vähem, kui mullu samal ajal ja mis on umbes sama palju, kui sel aastal 9 kuuga kokku.

  Mullu III kvartalis teenis Premia 56,2 miljonit krooni kasumit, mis on umbes sama palju kui sel aastal üheksa kuuga kokku teeniti (2010. aasta 9 kuu kasum kokku 56,8 mln krooni).
  Möödunud aasta kolmanda kvartali 56,2 miljoni kroonine kasum oli aga tingitud eelkõige sellest, et kvartali puhaskasumis kajastub 30 miljoni kroonine ühekordne positiivne kinnisvara ümberhindluse mõju.
  Ettevõtte puhaskasum 2010. aasta teises kvartalis oli ligi 1,7 korda suurem kui kolmandas kvartalis. Seevastu müügitulu näitas selle aasta eelneva kvartaliga võrreldes kasvu. Müügitulu kasvas 19,3% ehk 58,8 miljoni krooni võrra, ulatudes 363,4 miljoni kroonini.
  III kvartali EBITDA oli 56,4 miljonit krooni. Kuna 2009. aasta III kvartali EBITDA sisaldas endas kinnisvara ümberhindluse kasumit summas 30,0 miljonit krooni, siis võrreldav EBITDA kasv 2010.aastal oli 15,2% ehk 7,5 miljonit krooni.
  Ettevõtte teatel kasvas enim võrreldes eelmise aastaga kolmandas kvartalis jäätisemüük (89%). Kvartali käibest moodustas jäätisemüük 52%, samas kui aasta tagasi oli jäätise osakaal 33%. Müügimahtude kasvu toetas juulis ja augustis valitsenud soodsad ilmastikutingimused ning tegevuse laienemine Venemaale.
  Turu-uuringufirma AC Nielseni andmetel on Premia saavutanud esmakordselt liidripositsiooni Leedu turul. Lätis ja Peterburis ollakse teised. Külmutatud toodete müügi mahajäämuse peamisteks põhjusteks kolmandas kvartalis on vähenenud ostujõud ning suvisele ajale omaselt valminud värsked köögiviljad, mille tõttu sesoonselt kahanes külmutatud juurviljade tarbimine kõigil sihtturgudel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.