Tele2: Elisa manipuleerib numbritega

Katariina Krjutškova 06. jaanuar 2011, 17:42

Tänasel ajakirjanikele suunatud pressikonverentsil avaldas Elisa TNS Emori turuuuringu tulemused, mille järgi suurendas möödunud poolaastal enim turuosa Elisa ja suurim kaotaja oli EMT. Konkurentide hinnangul on Elisa avaldatud numbrid valed.

Vastavalt Emori uuringule näitas täna Elisa, et nende turuosa kasvas mullu viimase poolaastaga 6% ja neile lisandus 70 000 uut klienti. Seevastu langes EMT turuosa kahanes 4% ja Tele2-l 1%.

Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen kommenteeris aga täna avaldatud numbrite taustal EMT ebaedu sellega, et konkurent ei jõua ega viitsi oma klientide eest hoolitseda. Pealegi pole nende teenuste hinnad olnud paindlikud.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp kinnitas, et EMT turuosa pole vähenenud. "Sami Seppäase hinnanguid ja arvamusi pole EMT-l viisakas kommenteerida ja jäägu tema väljaütlemised tema enda otsustada," sõnas Sepp. 

„Elisa pressikonverentsil räägitu on numbritega manipuleerimine, millel pole kahjuks tõega palju ühist,“ ütles Tele2 Eesti ASi kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov. Ta pidas väärinformatsiooni  kahetsusväärseks, sest seab kahtluse alla kogu sektori usaldusväärsuse.

Gorstovi sõnul näitab uuringukeskuse Klaster uuring ning ka TNS Emori kvartaalsed uuringud Elisa klientide kasvavat rahuolematust teenuse kvaliteedi ja teenindusega.

"Seda arvesse võttes on näidatud kliendiarvu kasvunumbri taga pigem ühekordne kampaania, mis ei pruugi olla pikemas perspektiivis jätkusuutlik," ütles Gorstov. 

Konkurentsiamet aga ei soostunud turuosade jaotust kommenteerima, sest ameti sõnul on tegu ärisaladustega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. January 2011, 15:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing