Alyona Stadnik • 10. jaanuar 2011 kell 7:24

Laanet mupo juhtumist: mis siin ikka imestada

Riigikogu liikme ja endise siseministri Kalle Laaneti sõnul ei suuda teda miski üllatada, kuid siiski on taunitav, et mupo juht ja kohtutäitur ei täida seadusi.

"Oma kogemustest ja vanusest lähtuvalt korrakaitse struktuurides ei üllata mind siin päikese all enam miski. Kui altkäemaksu võtavad kohtunikud, siis see, et mupo pealik võttis raha, mis siin siis ikka imestada, siin päikese all on kõik võimalik," kommenteeris ta.

Laanet lisas, et loomulikult on see taunitav, et sellistel positsioonidel inimesed ei suuda olla eetilised ja täita Eesti riigi seadusi. "Kui me vaatame Tallinna linna kui ühte linnavalitsust, siis on see kõige suurem omavalitsus, seal on kõige rohkem töötajaid ning rohkem riske. Seal ka liiguvad kõige suuremad rahad ja suuremad riskid selle poole pealt, et seal on võimalik midagi muuta," rääkis ta.

Keskerakondlane Laanet ei tähtsustaks üle mupo juhi parteilist kuuluvust. Korruptsiooni on olnud ka teiste erakondade poolt juhitavates omavalitsustes, siin ei saa võrdlusmärki tõmmata, sõnas ta.

Mupo töökorralduse koha pealt ei osanud Laanet öelda, kas peaks seda muutma või mitte.

Kapo kahtlustab, et Tallinna munitsipaalpolitsei ameti keskerakondlasest juht Kaimo Järvik võttis kohtutäitur Priit Lantinilt 9500 eurot pistist ning andis vastutasuks oma alluvate tehtud trahvid temale sundkorras sissenõudmiseks.

Hetkel kuum