Läti lubab maksuamnestiat

Sirje Rank 10. jaanuar 2011, 10:41

Läti rahandusministeerium lubab alanud aasta jooksul kehtestada maksuamnestia, mille raames saavad need, kes tasuvad kindlaks määratud perioodi jooksul riigile ära kõik oma võlad, vabaks viivistest ja trahvidest.

See on üks osa Läti valitsuse plaanist varimajandusega võitlemiseks, kirjutab tänane venekeelne majandusleht  Biznes&Baltija.

Läinud aasta 1. septembri seisuga ulatus maksuvõlg Läti riigi ees 823,85 miljonile latile (1,175 miljardile eurole). Sellest 18% ehk 151,54 miljonit latti moodustasid sanktsioonid. Suurema osa võlast moodustasid käibemaks ja üksikisiku tulumaks.

Võlgadest vabanemine võimaldab osaleda riigi ja kohalike omavalitsuste hangetel ning taotleda ELi abivahendeid.

Vaatlejate sõnul ei pruugi amnestia aidata suurfirmasid, millel on suured võlad ning millele viiviste kustutamine erilist kergendust ei too. Küll aga aitab see näiteks selliseid firmasid, mis on riigilt aastaid käibemaksutagastust oodates ise võlgu jäänud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. January 2011, 11:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing