13. veebruar 2011 kell 11:08

Mubaraki lahkumine kergitas Lähis-Ida börse

Hosni Mubaraki tagasiastumine kergitas börse Lähis-Idas. Nii tõusis näiteks Abu Dhabi börs viimase kuu kõrgeimale tasemele.

„Investorid näivad olevat kindlad et lühiajalises plaanis Egiptuses kaost ei tule,“ ütles Sebastien Henin, analüütik Abu Dhabis. Henin ennustab piirkonnas tugevat eelolevat nädalat. 

ADX General Index tõusis 0,6 protsenti 2,727.71 punktile, mis on kõrgeim tase 13. jaanuarist saadik. Iisraeli TA-25 indeks kerkis 0,7 protsenti. Dubai DFM General indeks tõusis 0,4 protsenti, Qatari QE 0,7, Omaani MSM30 0,6 ja Bahreini BB All Share 0,1 protsenti. Bloombergi GCC 200 tõusis 0,2 ja Kuveidi SE langes 0,3 protsenti. Egiptuse börs on avamise edasi lükanud 16. veebruarile.

Mubarak andis reedel võimu üle sõjaväele, seda pärast 18 päeva kestnud rahvarahutusi. ÜRO hinnangul sai rahutustes surma 300 inimest. Egiptuse sõjavägi eesotsas feldmarssal Mohamed Hussein Tantawi ja kindralleitnant Sami Hafez Enaniga on lubanud üleminekut demokraatiale „niipea kui võimalik“ ning on ühtlasi kinnitanud, et jätkuvalt aktsepteeritakse kõiki rahvusvahelisi ja piirkondlikke leppeid, sealhulgas Iisraeliga sõlmitud rahulepet.

Relvastatud Jõudude Ülemnõukogu jätab praeguse valitsuse üleminekuajaks ametisse, ütles eile armee pressiesindaja Egiptuse riigitelevisioonis.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum