Läti vallandab 2000 politseiametnikku

Anne Oja 28. veebruar 2011, 12:29

Järgmisel aastal annab Läti hundipassi 2000 politseiametnikule, lubas riigi siseminister Linda Murniece intervjuus Sestdienale.

"Jah, vallandamised tulevad, kuid alles järgmisel aastal. Kuni 6. juunini töötan välja projekti, kuidas seda teha. On vaja täpselt teadvustada, mis sfääridest võib vallandada ja kust mitte," sõnas Murniece.

"Näiteks ei tohi puutuda maainspektoreid. Sinna on inimesi juurde vaja. Me ei puutu ka operatiivtöötajaid, kuid meil on objektide valve osakond, kus töötab ligi 800 inimest. Need ei ole politseinikud. Nad on valvurid," ütles minister.

Murniece hinnangul tuleb kärpida ka politsei keskaparaati. "Meile pole selliseid vaja, kes istuks ministrite kabinettides ja kaupleks narkootikumidega. Küllalt on ka nendest logarditest, kes tulevad tööle, raiskavad seal aja ära ja lähevad siis jälle koju," rääkis ta.

Murniece mainis, et politseitöötajaid oleks tulnud vähendada juba kahe aasta eest, kuid poliitikutel hakkas inimestest hale. "Jäi seitse ja pool tuhat (üleliigset - toim) politseiametnikku," tunnistas minister.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. February 2011, 12:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing