6. märts 2011 kell 18:26

Ligi muretses peol võimukõneluste pärast

Ma olen mures, sest ma ei näe, kuidas üle mõistuse rahaliste lubadustega erakondade vahel koalitsioon koostatakse, sõnas rahandusminister Jürgen Ligi Swissotelis Reformi valimispeol.

Ligi kiikas vahepeal valimistulemusi ja rääkis vaheldumisi, et rahandusministrina jätkamine oleks suur vaev, sest isegi kõige tõenäolisema partneri IRLi mõned lubadused on pärit justkui kosmosest. Siiski sõnas Ligi, et IRLiga on kattuvaid lubadusi kõige rohkem.

Reformierakonna suurim oht nendel valimistel on see, et me ei saanud suuri muudatusi lubada ja tavaliselt võetakse uusi lahendusi paremini vastu, ütles Ligi. Minister märkis, et ETV valimisdebattide juures häirisid teda ajakirjanike kommentaarid, mis kiitsid libedaid kõnelejaid. Tema sõnul kiideti heaks isegi rumalaid lubadusi, kui kõneleja neid hästi esitles.

Rahandusminister ütles, et ei usu Ansipi häälterekordisse sel aastal, sest peaminister kandideeris ühes ringkonnas Mart Laariga. "Selle eest hoolitses Mart Laar," sõnas ta.

Autor: Katariina Krjutškova, Indrek Kald

Hetkel kuum