Anne Oja • 13. aprill 2011 kell 15:38

Leedulased plaanivad enim töötajaid juurde palgata

Leedus on teiste Balti riikidega võrreldes kõige rohkem ettevõtteid, mis plaanivad tänavu töötajaid juurde palgata.

41% Leedu, 32% Läti ja 28% Eesti vastajatest kavatseb 2011. aastal töötajate arvu suurendada. Samas suurem osa, ligikaudu 50–60%, ei kavanda tööhõive alal mingeid olulisi muutusi, selgus KPMG uuringust.

Töötajate palka kavatseb sel aastal tõsta 55% Leedu, 43% Eesti ja 28% Läti vastajatest. Mingeid olulisi palgamuutusi ei kavanda Lätis 70%, Eestis 56% ja Leedus 43%.

Vaatamata tööpuudusele on häid töötajaid raske leida. Vaid 7% Lätis ning Leedus ja 2% Eestis väidab, et praegusel tööturul on töötajate leidmine lihtne. Kõigi riikide vastajad ütlevad üksmeelselt, et kvalifitseeritud töötajate leidmine on raske või on arvukate tööotsijate seas vaid vähesel arvul sobivaid.

Hetkel kuum