Aivar Hundimägi • 2. mai 2011 kell 12:37

Fotograaf seljatas kohtus Europargi

Vabakutseline fotograaf Meelis Tomson seljatas kohtus parkimisalade haldaja Europargi, kes peab talle maksma tagasi kohtukulud.

Oma blogis kutsub Tomson üles mitte tasuma Europargi parklates parkimistasu.

Tomson põhjendab kohtusse pöördumist järgmiselt:1. Europark küsib parkimise eest raha, kui sa aga seda ei tee, teevad nad trahvi. 450 krooni. Seaduse järgi saab trahvi teha aga 60 krooni kaupa, mis on üks trahviühik. 450 aga 60ga ei jagu, seega on see trahv 7,5 trahviühikut, mis pole seaduse silmis mingi summa.2. Trahvikviitung akna vahel tormab iga teine seda tasuma. Mis saab aga siis, kui seda ei maksa? Mitte midagi, sest Europargil puudub andmebaas, mis näitaks, kes on numbrimärgi 123 ABC taga. Kuigi trahvi tagaküljel seisab, et mitte maksmise korral läheb asi inkassofirmale ja sealt edasi kohtutäiturile, ei pea see paika, sest nad ei tea, kes on auto omanik.3. Kui nad nüüd peaksid aga koju kirja saatma, (mida nad minu puhul ka tegid), on asi vastuolus andmekaitse või isikukaitse seadusega, sest nad on selle info kuskilt välja nuhkinud ehk keegi, kes teab minu andmeid, on lekitanud neid kolmandatele isikutele, mis ei ole lubatud.4. Parklasse sisse sõites on kirjas, et teabetahvel on lepingu aluseks. Aga mis on leping? Leping on kahepoolselt ALLKIRJASTATUD paberkandjal olev teineteise õigusi ja kohustusi kirjeldav leping. Aga mina ei ole näinud et EuroPargis mingi tüüp pastaka ja paberiga seisaks ja selle mulle aknavahelt sisse suraks, kui ma parklasse tahan sõita. Seega kui trahvi tehakse, sooviks ma seda lepingut ka näha!

“Kohtuotsuse järgi ei ole Europargil õigus trahvida ning nad peavad mulle tagasi maksma kohtukulud. Kuigi neil on võimalus asi edasi kaevata, ei usu ma, et nad nii lollid oleksid, sest siis saaks ma ilmselt asja riigikohtusse viia ja seejärel oleks neil endal juba suurem jama majas,” kirjutab Tomson oma blogis.

Hetkel kuum