Silvia Kruusmaa • 27. mai 2011 kell 12:50

Aruanne: allikakaitseseadust ei arutatud ajakirjandusega

Eesti Inimõiguste Keskus kirjutas täna avaldatud aastaaruandes, et valitsus eiras hea õigusloome tavasid, kuna ei kaasanud allikakaitseseaduse üle peetud aruteludesse ajakirjandusväljaandeid.

Peatüki autori Ülle Madise sõnul on regulatsioon paindlik ning võimaldab kohtul jõuda vastandlikke õigusi kaaludes õiglase lahenduseni, samas märkis ta, et seaduse menetlemisel tekkisid sellele vaatamata kahetsusväärsed vastuolud ning levis valeinfo, vahendasid ERR Uudised.

Madise sõnul on president korduvalt rõhutanud, et kõiki seadusemuudatusi tuleks arutada läbi nende inimestega, keda see puudutab, ning kaasata vastava valdkonna asjatundjaid. "Antud juhul nõnda ei toimitud," kinnitas ta.

Madise sõnul oletasid aga ajakirjandusväljaanded ka varem ekslikult, et andmetöötlust, kriminaalmenetlust ja kahju hüvitamist käsitlevad seadused neile ei laiene.

 

Hetkel kuum