1. juuli 2011 kell 8:40

Sakslane nõus kreeklast edasi aitama

Sakslased usuvad, et Kreeka kriis ei ole veel lõppenud ning et Kreeka vajab edaspidigi euroliidu finantsabi. Muud võimalust kui et Kreekat edasi aidata, sakslased ei näe.

Enamik sakslastest usub, et Kreeka kriis ei ole lõppenud ka järjekordse miljardilise abilaenuga, näitab telekanali ARD poolt tellitud arvamusuuring. Kaheksa sakslast kümnest (83 protsenti) on arvamusel, et Kreeka jääb pikaks ajaks sõltuvusse teiste EL-i riikide abist. Vaid 10 protsenti usuvad, et riik suudab kriisist oma jõududega välja tulla. 60 protsenti sakslastest usub, et Saksamaal ei ole muud valikut kui Kreekat toetada. Napilt kaks kolmandikku (63 protsenti) mõistavad karmi säästupoliitika tõttu Kreeka kodanike proteste.

43 protsenti sakslastest peab Kreeka meedia suhtumist Saksamaasse solvavaks. Et aga Saksa meedia kajastab Kreekas toimuvat ebaõiglaselt, usub vaid 27 protsenti.

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum