Minister: Itaaliat ähvardab katastroof

Katri Soe-Surén 08. juuli 2011, 11:30

Kui Itaalia ei suuda järgida plaani kolme aasta pärast uute laenudeta toime tulla, tabab riiki katastroof, hoiatab majandusminister Giulio Tremonti.

Kui Itaalia ei suuda eelarvet 2014. aastaks tasakaalu viia, on tagajärjeks katastroof, ütles Tremonti. Kolmapäeval esitles majandusminister uut säästukava, mis näeb ette 40 miljardi euro säästmist järgmise kolme aasta jooksul. Itaalia võlakoorem ulatub praegu 120%ni SKPst. Itaalia võlakirjade riskipreemiad kerkisid eile kõrgeimale tasemele eurole üleminekust saadik. Investorid kardavad, et Itaalia on Kreeka järel järgmine võlakriisi vajuv riik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. July 2011, 19:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing