Rainer Saad • 11. juuli 2011 kell 10:26

PIMCO juht: hoidke Itaalial silm peal

Maailma suurimat võlakirjafondi Pacific Investment Management Company tegevjuht Mohamed A. El-Erian tõi enda artiklis CNBC-le välja, et Itaalia on võtmetähtsusega Euroopa jaoks kui see peaks langema, langeb ka Hispaania. 

Oma artiklis juhtis El-Erian tähelepanu selle, et  Itaalia 5-aastane Credit Default Swaps (krediidiriski kindlustus maksejõuetuse vastu) kerkis reedel 30 ja kogu möödunud nädalaga 70 punkti. 10-aastaste võlakirjade intress on alates juulist teravalt üles läinud, kerkides reedel 5,27%-ni, mis on 9 aasta kõrgeim tase. 

Kui selline korratus jätkub, on Euroopa suuruselt neljandal majandusel Hispaanial raskem seista vastu sellisele laostavale mõjule. Sellistes tingimustes seatakse küsimärgi alla kogu eurotsooni terviklikkus.

Euroopa Keskpanga korduv tegevusetus lahendada Kreeka probleeme õigeaegselt on juba avaldanud mõju panga bilansile. See vähendab Iirimaa ja Portugali väljavaateid ning ohustab nüüd Itaaliat, kus on ebaselge sisepoliitika.

Itaalia võlakoorem ulatub praegu 120%ni SKPst.

Hetkel kuum