• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veel reitingukärpeid: Itaalia ja Hispaania

  Reitinguagentuur Fitch kärpis täna Hispaania ja Itaalia pikaajalise võla reitinguid, viidates taaskord eurotsooni võlakriisile, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

  Itaalia pikaajalise võla reiting on nüüd senise AA- asemel A+ ja Hispaanial AA+ asemel AA-. Mõlema riigi reitingu väljavaated on negatiivsed.Nii Hispaania kui ka Itaalia sõltuvad Euroopa Keskpangast, mis on nende riigivõlga kokku ostnud, et vältida tulususe tõusu liiga kõrgele tasemele. Pärast reitingu alandamist kukkus euro kurss nii jeeni kui ka dollari suhtes.
  Hispaania valitsuse esindaja ütles kommentaariks, et riik austab agentuuri otsust, kuid ei nõustu sellega. Hispaania valitsus on viimasel ajal rakendanud karme kärpeid oma kulutuses, kuid suur osa riigi võlast on ka Hispaania autonoomsete regioonide arvel, mis on kärbetega alles poole peal.
  Itaalia välisminister Franco Frattini sõnas aga, et reitingu langetamist oli oodata, lisades et turud ei hooli enam eriti, mida otsustab Fitch, Moody’s või keegi kolmas.
  Fitch ütles on pressiteates ka, et jätab Portugali pikaajalise reitingu väljavaate negatiivseks, lisades, et võib neljandas kvartalis praegust BBB- reitingut veelgi alandada. 
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.