Rainer Saad • 4. oktoober 2011 kell 21:20

Moody’s kärpis Itaalia reitingut

Moody’s Investors Service kärpis Itaalia valitsuse võlakirjade reitingut A2-le, eelnevalt Aa2-lt, viidates poliitilisele ebakindlusele ja kasvavatele riskidele seoses pikaajalisel finantseerimisel. Moody’se sõnul on Itaalia väljavaade negatiivne.

Moody’s põhjendas reitingu alandamist sellega, et Itaalial on pikaajaliselt raske saada finantseeringut seoses suure võlatasemega SKP-st ning olemasoleva euroala võlakriisiga, mis on halvendanud eurotsooni riikide finantskeskkonda ja kindlust. 

Moody’s ütles enda raportis, et suurenenud on languse riskid Itaalia majanduse kasvule seoses makromajandusliku nõrkusega ning globaalse majanduse jahtumisega.

Reitinguagentuur tõi välja, et Itaaliat puudutavad ka rakendamisega seotud riskid ja ajakulu, et saavutada valitsussektori eelarve konsolideerimise eesmärgid seoses majandusliku ja poliitilise ebakindlusega. 

 

Hetkel kuum