• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Langenud jäätisemüük pitsitas Premia käivet

  Premia Foodsi kolmanda kvartali käibekasv ulatus 3,9%ni, ettevõtte müük küündis 24,1 miljoni euroni. Käibel aitas tõusta kalatoodete müük, kuid jäätis jäi kehva ilma tõttu möödunud aasta tulemusele üksjagu alla.

  Premia Foodsi jäätise segmendi käive langes möödunud aasta 12 miljonilt 9,4 miljoni euroni ehk 21,7%.  Ettevõtte toob oma börsiteates välja, et kui 2010.aastal jäid Premia sihtturgudel tarbimist tunduvalt hoogustanud kuumad suveilmad kolmandasse kvartalisse, siis 2011.aastal sattusid soojad ilmad teises kvartalisse.
  Seetõttu näitasid jäätisesegmendi kõik sihtturud, sealhulgas eriti Leedu ja Venemaa kui sesoonsusest enim mõjutatud turud, 2011.aastal paremaid müügitulemusi just teises kvartalis. Nii näiteks langes Premia müük Venemaal kolmandas kvartalis koguni 4,3 miljonilt 2,5 miljoni euroni.
  Samas näitas aga tugevat kasvu Premia kala- ja kalatoodete segment, mille käive kasvas 6 miljonilt 8,6 miljoni euroni. Ehkki suur osa kalatoodete müügist annab Soome on Premia teatel teinud võimsa kasvu ka Baltimaad.
  Ka külmutatud toodete müük on aastaga võrreldes märkimisväärselt kasvanud (4,8 miljonilt 5,6 miljoni euroni). "Külmutatud toodete müügis on esmakordselt pärast kriisiaega näha taastumist. Tubli müügikasv on külmkauba müügis olnud just kolmandas kvartalis," märgib Premia oma raportis.
  Kolmanda kvartali kasuminumbreid Premia Foods täna veel välja ei toonud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Jaagant: Keskerakonna liikmed peaksid nõudma Ratase tagasiastumist
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Keskerakonna kohalike volikogude valimiste tulemus on nagu tomat supermarketi puuviljaletis – kaugelt ja õige valguse all vaadates täitsa ilus, aga tegelikult vaevu heleroosa ning täiesti maitsetu, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Urmas Jaagant.
Volvo Cars sihib 23 miljardi dollarist hinnasilti
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Praegu Hiina autotööstusettevõttele Geely Holding kuuluv Volvo Cars teatas, et IPO tuleb hinnavahemikus 53-68 Rootsi krooni (SEK) aktsia kohta, vahendab Reuters.
Kosenkranius tahab Pärnus EKRE valitsemisest kõrvale jätta
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.
Pärnus valimised võitnud EKRE võib ootamatult linnavalitsusest kõrvale jääda, sest senine linnapea Romet Kosenkranius alustab koalitsioonikõnelusi hoopis Reformierakonna ja Keskerakonnaga.
Eesti krüptoturgu tabab paratamatult taaskäivitus
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.