• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Randpere: Reformil pole keskpanga üle mingit mõju

  Eesti Panga nõukogu liige, reformierakondlane Valdo Randpere lükkas ümber kuuldused, et reformierakond oleks soovinud panga uue juhina näha Andres Sutti, et erakonnal oleks rohkem mõju pangas.

  Panga nõukogu valis eile õhtul panga uueks juhiks Ardo Hanssoni, hääletustulemus oli 5 – 3.
  Valdo Randpere ei olnud Kuu raadiole antud intervjuus valmis oma valikud avalikustama ja ei kinnitanud tänases Päevalehes ilmunud vihjeid, et reformierakond eelistas Sutti. Küll aga kinnitas ta, et esimeses valimisvoorus sai tema toetuse erakonnakaaslane, rahandusminister Jürgen Ligi. Panga nõukogu esimees Jaan Männik ütles eile õhtul Kukule, et tema hääl läks Ardo Hanssonile. Randpere nimetas Kukule antud intervjuuks rumalaks tänase Päevalehe arvamust, et Eesti Panga nõukogu ajas Hanssoni valimisega panga juhiks Eesti Pangast välja viimasegi Reformierakonna lõhna. Randpere sõnul pole Reformierakond kunagi panga üle mingit mõju omanud.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tallinna börs pani nädalale rohelise punkti
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid nädala plusspoolel; enim tõusis Tallinna indeks.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Veho omandas Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.
Läti konkurentsiamet andis automüüjale Veho õiguse omandada Mercedes-Benzi sõidukite müüja Lätis Domenikssi, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.