Silvia Kruusmaa • 12. oktoober 2011 kell 6:06

Randpere: Reformil pole keskpanga üle mingit mõju

Eesti Panga nõukogu liige, reformierakondlane Valdo Randpere lükkas ümber kuuldused, et reformierakond oleks soovinud panga uue juhina näha Andres Sutti, et erakonnal oleks rohkem mõju pangas.

Panga nõukogu valis eile õhtul panga uueks juhiks Ardo Hanssoni, hääletustulemus oli 5 – 3.

Valdo Randpere ei olnud Kuu raadiole antud intervjuus valmis oma valikud avalikustama ja ei kinnitanud tänases Päevalehes ilmunud vihjeid, et reformierakond eelistas Sutti. Küll aga kinnitas ta, et esimeses valimisvoorus sai tema toetuse erakonnakaaslane, rahandusminister Jürgen Ligi. Panga nõukogu esimees Jaan Männik ütles eile õhtul Kukule, et tema hääl läks Ardo Hanssonile. Randpere nimetas Kukule antud intervjuuks rumalaks tänase Päevalehe arvamust, et Eesti Panga nõukogu ajas Hanssoni valimisega panga juhiks Eesti Pangast välja viimasegi Reformierakonna lõhna. Randpere sõnul pole Reformierakond kunagi panga üle mingit mõju omanud.

 

Hetkel kuum