Birjo Must • 19. oktoober 2011 kell 9:39

Anne Mere: haldusreform tuleks ellu viia

Eesti on väike ja me ei saa endale lubada tööjõuga priiskamist ei avalikus ega erasektoris, arvas Rakvere Lihatööstus ASi juhatuse esimees Anne Mere.

Ettevõtja Jüri Mõis rääkis täna Kuku raadio hommikuprogrammis, et  Eesti vajab süsteemset riigisektori töökohtade vähendamise plaani, erasektorit kimbutab tema hinnangul tööjõupuudus. Avaliku sektori töötajate siirdumine erasektorisse aitaks Mõisa arvates vähendada riigi kulutusi.

„Pigem nõustun Jüri Mõisa arvamusega. Arvan, et pikaajaline nägemus on olemas erasektoris ja miks ei võiks see olla ka avalikus sektoris,“ lausus Mere. Mere sõnul võiks paljuräägitud haldusreformi ära teha ja ellu viia. „Eesti on ikkagi liiga väike ja me ei saa endale lubada nii-öelda priiskamist kummaski sektoris,“ arvas ta.

See, kas erasektorit hakkab tasapisi kimbutama tööjõupuudus, sõltub Mere kinnitusel väga palju sektorist. Kui rääkida toiduainetetööstusest, siis headest spetsialistidest on ikka puudus, lisas ta.

Äripäev küsis, kas ja kui palju võiks riigisektoris töökohti vähendada.

Hetkel kuum