Rainer Saad • 25. oktoober 2011 kell 16:13

Steve Jobs: „Ma hävitan Androidi”

Steve Jobs ütles enda biograafia kirjutajale Walter Isaacsonile, et Androidi tarkvara on Apple pealt maha kopeeritud. Jobs olevat kuulutanud sõja Androidile.

2010. aasta märtsis nähti Apple tegevjuhti Steve Jobsi ja Google Inc. tegevjuhti Eric Schmidti Palo Alto kohvikus vestlemas. Press arvas tookord, et kaks suurt konkurenti on enda suhteid soojendamas, sest paar nädalat enne seda kaebas Apple nutitelefonide tootja HTC kohtusse, väites, et nende Androidi telefonid rikuvad 20 Apple patenti. Schmidtil paluti 2009. aastal lahkuda Apple nõukogust kui Google samal aastal nutitelefonide turuga end siduma hakkas.

Steve Jobsi biograafiast selgub, et kaks rivaali ei olnud tookord kohvikus mitte vanu aegu meenutamas, vaid Jobs ütles Schmidtile, et ei kavatse pidada läbirääkimisi mis tahes patentide rikkumiste pärast.

„Ma hävitan Androidi, sest see on varastatud toode,” ütles Jobs enda biograafile Isaacsonile. „Ma olen valmis minema termotuumasõjani selle pärast.” Märtsi kohtumine oli palutud Schmidti pool ning Jobs ütles, et Google lõpetaks iPhone kopeerimise.

„Ma ei taha su raha. Kui sa pakud mulle 5 miljardit dollarit, ma ikka ei tahaks seda. Ma tahan, et sa lõpetaksid iPhone ideede kasutamise Androidis,” ütles Jobs. Samuti olevat Jobs vandunud, et kasutab iga viimase kui sendi Apple 40 miljardi dollariliselt vabarahast, et Android hävitada, kuna see on varastatud toode.

Pole teada, kas Jobsi võitlust jätkab praegune Apple tegevjuht Timothy Cook. Möödunud nädalal kinnitas Cook investoritele mõningaid Jobsi ideid, kui küsiti Androidi kohta. „Me kulutame palju aega ja ressursse, et luua innovaatilisi asju. Ja meile ei meeldi kui keegi teine need endale võtab,” ütles Cook. „Sellepärast on meid tõugatud kohtusüsteemi, kuid ma ei taha kommenteerida ühtegi kindlat kohtuhagi.” 

 

Hetkel kuum