• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Katlamajade ehitaja: tellija pangalaen annab meile rohkem tööd

  Kui laenutingimused on lihtsustunud või lihtsustumas, on see alati positiivne signaal neile, kel on mõistlik koht laenuraha paigutamiseks, ütles katlamajade ehitusega tegeleva ASi Napal omanik ja juht Toomas Laanpere.

  "Me ise ei pea praegu laenama, aga tore, kui meie partneritele ja tellijatele on see võimalus kergemaks tehtud," lausus Laanpere. "Kui tellijad saavad laenata, siis saavad nad ka rohkem tööd lasta meil teha. Seega mingu meie konkurentidel ja tellijatel hästi, siis läheb meil ka võib-olla hästi."
  Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kas pangad on hakanud lahkemalt laenu andma. Päevaküsimuse ajendiks oli Eesti Panga eilne teade, et ettevõtetele septembris väljastatud uute laenude maht oli viimase kolme aasta suurimaid. Varasemate kuudega võrreldes anti ettevõtetele rohkem eelkõige pikaajalisi laene ja liisinguid, mille käive ulatus septembris 226 miljoni euroni.
  "Mis puudutab Eesti Panka, siis nagu keegi seda mainib, tuleb mulle kohe meelde ajakirjanduses läbi lipsanud väljend "250pealine lohe"," muigas Laanpere. "Siiani pole ei mina ega paljud minu tuttavad aru saanud, kuidas Eesti Pank võitleb Eesti turu ja Eesti tööstuse eest," lisas ta.
  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, kaubandus-tööstukoda ja tööandjate keskliit nimetasid tänavu septembris Napali kõige konkurentsivõimelisemaks ehitusettevõtteks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Äripäev tunnustab novembris kõige edukamaid ettevõtteid
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Äripäev on juba 28 aastat koostanud Eesti ettevõtete TOP 100 pingerida ning tänavu selguvad kõige edukamad ettevõtted auhinnagalal 24. novembril Porsche Tallinna esinduses.
Unimed Kliinikud ostis kaks hambakliinikut
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.
Unimed Kliinikud OÜ ostab KW ja Al Mare hambakliinikud.